Bästa gratis Android-apparna 2019

Bästa gratis-apparna till Android

Vill du ha en gratis app till din Android-telefon? Då kör vi!

Det har gått tio år sedan Google för första gången nämnde Android och vid den tiden var det svårt att föreställa sig det exakta antalet appar som skulle finnas idag.

Det finns en app för allt och många av dem är helt gratis, vilket betyder att du bara är ett par nedladdningar iväg från att utan kostnad förstärka din smarttelefon.

Visserligen betyder inte denna stora mängd appar att alla har bra kvalitet – långt ifrån faktiskt. Att hitta bra appar kan vara tufft.

Det finns verktyg och tekniker som kan hjälpa dig, med flera olika listor i Play Butiken som visar dig redaktionens val i olika kategorier, nya appar och till och med rekommendationer speciellt anpassade efter dina tidigare nedladdningar.

Du kan också leta upp appar som liknar dina favoriter genom att söka på en app du redan har och se vilka andra appar som dyker upp.

Att kolla på apparnas användarrecensioner och betyg kan rädda dig från att ladda ner usla appar.

Men även med all denna hjälp kan det på grund av den stora mängd appar som faktiskt finns ändå hända att de bästa apparna försvinner samtidigt som de sämre tar sig till toppen.

Så för att försäkra att du aldrig installerar en kass app, får du här våra val av appar som du borde installera med en gång – varenda en noga utvald för att säkerställa att du har en uppsättning roliga, engagerande och jäkligt användbara appar på din telefon eller surfplatta.

Ny i veckan: Woebot

Woebot valdes ut av Google till en av 2018:s bästa appar och med god anledning, eftersom den faktiskt på riktigt skulle kunna påverka ditt liv, särskilt om du lider av psykisk ohälsa.Woebot App

Appen är i princip en chattrobot, men en sådan som dagligen kollar hur du känner dig och hjälper dig arbeta igenom eventuella problem som du kanske har, genom att använda Kognitiv Beteendeterapeutiska principer.

Den berättar historier med ett bakomliggande budskap och ger dig verktyg samt övningar som ska hjälpa dig att förändra dina tankebanor, så att du i slutändan förhoppningsvis har en bättre självkänsla, trots att du inte kan ändra på det som försiggår runt omkring dig.

Såväl som dagliga kontroller kan du också skriva till Woebot när du har lust att prata lite eller känner dig nere. Även om den inte kommer att ersätta verklig terapi så kan det vara ett behändigt och alltid tillgängligt verktyg som du troligen kommer vara tacksam för när du väl behöver det.

Ny i veckan: StorySign

StorySign är designad för att hjälpa döva barn att lära sig läsa, genom att översätta barnböcker till teckenspråk.

För att göra detta behöver du inte bara appen utan också böcker som stöds, vilket i skrivande stund i Storbritannien är begränsat till endast Where’s Spot?, men fler förväntas läggas till.

Med en öppen bok i din hand, rikta bara din mobilkamera mot en sida och en animerad figur i StorySign kommer att läsa upp sidan på teckenspråk. Barnen kommer att veta vilket ord det är figuren tecknar eftersom ordet samtidigt kommer att markeras. På det viset kommer de alltså på egen hand både kunna njuta av böckerna och samtidigt lära sig att läsa.

Fastän StorySigns utbud är något begränsat i dagsläget, är det många begåvade som är involverade. Appen är designad av Aardman Animations (företaget bakom Wallace och Gromit) och drivs av Huawei AI, vilka också samarbetar med Penguin Random House som ska leverera klassiska barnböcker till appen.

Även i dess begränsade form är StorySign väl värd att testa om du har ett dövt barn litet nog för att uppskatta det, men vi antar att denna app bara kommer bli bättre och bättre i takt med att dess bibliotek växer.

Sticker Maker

Om du använder WhatsApp vet du nog redan att den äntligen börjat stödja dekaler, så såväl som emojis och GIF:ar kan du nu också skicka större emoji-liknande bilder. Medan det finns många dekal-paket att välja mellan så kan man nu – tack vare Sticker Maker – också göra sina egna.

Appen får dig först att skapa ett ’dekal-paket’ som du kan namnge, därefter laddar du enkelt upp en bild till din telefon och klipper ut den del av bilden som du vill använda som en dekal. Du kan göra detta för hand eller använda något av appens verktyg för att göra kvadrater eller cirklar.

Du kan också rotera bilden om du vill och sedan spara den i ditt paket när du är nöjd. Paket kan innehålla upp till 30 dekaler, men behöver minst tre. När du har skapat minst tre stycken kan du skicka ditt paket till WhatsApp, där du kan använda dina egna dekaler precis som vilka andra som helst.

Om du senare någon gång skulle vilja lägga till eller ta bort dekaler från ditt paket så kan du göra det. Du kan också skapa flera paket om du får fler än 30 dekal-idéer eller bara vill kategorisera dina dekaler.

Sticker Maker är en elegant app och en användbar sådan för de som tycker om WhatsApps dekaler men önskar att de var lite mer personliga.

Wishlist

Har du någonsin haft problem med att komma ihåg födelsedagar? Då är Wishlist något för dig, eftersom den låter dig skapa en lista över viktiga datum för dina nära och kära. Det finns andra appar som gör samma sak, men med Wishlist kan du få notiser i förväg, så att du blir varnad innan ett viktigt datum inträffar.

Det kan andra appar också göra, men Wishlist gör det automatiskt. Ställ bara in hur många dagar i förväg du vill bli påmind så sätts den inställningen automatiskt på vartenda inlagda datum. Det bästa hade varit ifall man kunde ställa in flera notiser – till exempel en i förväg och en på samma dag, men detta är en bra början.

Wishlist är inte endast till för datum heller. Som namnet antyder, så kan den också användas för att skapa listor – i det här fallet av presentidéer till personer – så att varje sparad kontakt i Wishlist kan ha sin egen lista av potentiella presenter. Vilket betyder att om du ser något som du tror någon skulle gilla, så behöver du inte köpa det flera månader innan den personen fyller år eller glömma av det, du kan bara lägga till det i dess lista.

Det finns fält för inte bara namnet på presenten, utan också för länkar till hemsidor, pris, eventuella anteckningar, en bild och en prioritetspoäng från 0 till 10.

Utöver allt detta så kan du också lägga till ett telefonnummer till varenda kontakt du lägger till i Wishlist och kan sen då skriva eller ringa till dem direkt från appen. Tanken är förmodligen att Wishlist ska bli din nya huvudapp för telefonsamtal, vi är dock inte så säkra på att du skulle vilja göra det vid det här laget eftersom gränssnittet är ganska knappt. Med dess funktioner för att lägga in viktiga datum och att skapa listor kan det ändå vara ett bra sällskap till dina andra appar.

SAFE

SAFE (vilket står för Security Asessment Framework for Everyone) visar dig en glims av hur säker din Android-enhet är, genom att på en skala från 0 till 5 ge den flera olika betyg – ett för sina konfigurations-inställningar, ett för dess anslutningsförmåga, ett för dess applikationer och ett för dess operativsystem.SAFE App

Högre betyg är bättre och den tar hänsyn till allt möjligt, så som huruvida ditt SIM-kort är låst, huruvida du tillåter installationer från okända källor och huruvida du tillåter notiser att visas på din låsskärm.

Såväl som ett övergripande betyg för varje kategori kan du också kolla på dessa specifika faktorer, där de i rött är de som anses osäkra (enligt appens utvecklare). Du kan klicka på var och en av dessa för att få mer information och en beskrivning på hur du gör dem säkra.

Du kommer troligen inte försöka få ett perfekt betyg, eftersom vissa saker som SAFE tycker är osäkra kommer att vara saker som du medvetet ställt in och vill eller behöver ha. Till exempel anser de att platstjänster och Bluetooth är osäkra.

Trots detta är det fortfarande ett bra sätt att snabbt och enkelt göra en bedömning av din enhets säkerhet och förbättra den om du känner att det behövs. SAFE skulle till och med i slutändan kunna belysa några sårbara punkter på din enhet som du inte visste om eller hade tänkt på, vilket borde vara nog med anledning för att vara värd en nedladdning.

1.1.1.1: Faster & Safer Internet

Om du någonsin använder dig av offentliga WiFi-nätverk så är 1.1.1.1: Faster & Safer Internet något för dig. Detta eftersom offentliga nätverk är ökända för att ha dålig sekretess. Det är möjligt att din operatör säljer din surfdata och det tillåter andra – om de har förmågan – att spionera på din surfdata.

1.1.1.1 sätter stopp för båda dessa saker genom att byta ditt DNS-uppslagningsverktyg till ett styrt av Cloudflare (företaget som gör den här appen). De lovar att aldrig sälja din data eller använda den för att anpassa reklam och genom att surfa genom Cloudflare så gömmer du också din data från potentiella spioner.

Som en extra bonus skulle du också kunna få en hastighetsökning, eftersom Cloudflares verktyg för DNS-uppslagning är det snabbaste offentliga sådant som finns. Appen är dessutom helt gratis och enkel att använda – det finns bara en enda knapp för att sätta på eller stänga av 1.1.1.1. Det är allt.

Scripts

Script är en app för att lära sig språk, speciellt fokuserad på att lära sig skriva och läsa kinesiska, japanska och koreanska. Dessa språk är bland de klurigaste att lära sig eftersom varje språk har ett eget alfabet, men med Scripts har du i alla fall en god chans.

Den fungerar genom att visa dig bokstäver från det språk du har valt att lära dig och sedan gå igenom korta övningar där du på egen hand får svepa över skärmen för att rita bokstaven. I början får du konturer som du ska efterfölja, men det går snabbt över till att bara visa bokstaven uppe på skärmen eller inte alls, vilket gör att du är tvungen att lära dig att utvecklas.

Du kommer att repetera samma bokstav mycket, men alla övningar är uppdelade i små delar, vilket din studietid också är eftersom du endast kan öva 5 minuter om dagen om du inte betalar.

Det behöver dock inte vara något dåligt, eftersom alla borde kunna avvara 5 minuter av lärande. Skulle du ändå vilja ha mer tid så kan du betala $10,99/£10,49 per månad, eller till ett rabatterat pris om du binder dig i ett år.

Det ger dig obegränsat med tid, tar bort reklam, ger dig tillgång till Scripts offline och ger dig full tillgång till Drops. Vi har pratat om Drops tidigare men det är också en app för att lära sig språk som är lite mer allmän, till skillnad från att endast vara fokuserad på alfabetet.

InboxIt

InboxIt försöker inte göra allt. Istället gör appen snarare bara en sak och gör den saken väldigt bra. Den saken är att mejla saker till din egna mejladress, oavsett om det är bilder, videos, länkar eller text.

Du tycker kanske inte att du behöver en separat app för att skicka mejl till dig själv, men InboxIt snabbar upp den processen. När du väl installerat appen så klickar du på dela-knappen på det du vill ha skickat och väljer sedan InboxIt för att automatiskt få det skickat till din mejl. Du behöver inte välja mejladress, lägga till ett ämne eller något annat överhuvudtaget.

Har du för vana att skicka påminnelser till dig själv kan du göra det med InboxIt också. Starta bara appen, klicka på ”New reminder”, skriv något och klicka på ”Save”.

I gratisversionen av InboxIt kan du ställa in en Gmail-adress att skicka saker till, vilket för de flesta troligen fungerar fint. Vill du dock kunna använda en annan mejladress kan du betala $0.99/£0.99 för att låsa upp premium-funktionerna, vilket även inkluderar möjligheten att använda Gmail-etiketter och egna ämnesprefix.

Amazon Alexa

Amazon Alexa

Amazon Alexa-appen behöver du om du har en Echo-enhet, men tidigare var det en app som du troligen inte skulle spendera speciellt mycket tid i. Nu är det dock helt annorlunda, tack vare en uppdatering som har som mål att göra den till den enda app du ska behöva för att kontrollera ditt smarta hem.

Den har ett upplägg som liknar det Google Home har, vilket låter dig tända och släcka lampor, styra dina termostater med mera.

Du kan, självklart, också styra och ställa in delar av Alexa från appen, så som att lägga till färdigheter till den, styra timers och alarm samt ställa in rutiner.

Den sistnämnda är nog den mest intressanta, eftersom dessa låter dig definiera ett eget kommando som får Alexa att utfärda en uppsättning handlingar. Till exempel skulle du kunna definiera kommandot ”Alexa, time for bed” som att släcka alla lampor och sänka termostaten.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close