De 6 bästa VPN:erna att använda

De 6 bästa VPN 2019

Virtual Private Networks (VPN:er) är de bästa verktygen för anonymitet som kan hjälpa dig att säkra din kommunikations integritet, surfa anonymt och även hjälpa dig att få tillgång till din företagsdata långt borta. Ett VPN är en nätverksteknologi som ger dig en säker tunnel att överföra din data genom på privata och offentliga nätverk.

Hur fungerar ett VPN?

Ett VPN gömmer din riktiga IP-adress genom att tillåta dig ansluta till internet genom an server driven av VPN-tjänsten. Hela datan som passerar mellan din enhet och VPN-servern är krypterad. På så sätt, kommer ett VPN att:

 • Garantera din personliga integritet genom att dölja din internet-aktivitet från olika spionerande parter så som din internetoperatör eller din regering.
 • Hjälpa dig att undvika censur
 • Göra det möjligt för dig att förfalska din plats och på sätt få tillgång till platsbegränsat innehåll
 • Skydda din data från hackare när du är inne på offentliga nätverk.

Gratis VPN-tjänster – är de säkra?

Att tycka om saker som är gratis är naturligt. Vilken gratistjänst som helst har dock något dolt sätt att tjäna pengar på och gratis VPN-tjänster är inte annorlunda. Eftersom det kostar att driva ett VPN, kan det hända att vissa kostnadsfria VPN-tjänster säljer din data till tredje part, lägger in script på din dator för att göra reklam, använder osäkra protokoll eller erbjuder låga hastigheter och ostabila anslutningar.

Alla gratis VPN-tjänster är dock inte riskfyllda att använda. Vissa är drivna av företag med bra rykte. Även om de inte erbjuder lika bra tjänster som de VPN-tjänster som kostar, är det bättre att använda en gratis VPN än ingen alls – du bör dock komma ihåg att beakta följande saker:

Ta reda på hur VPN:et tjänar pengar. Att driva ett VPN kommer med kostnader. De skulle kunna sälja din data till tredje part.

Fråga dig själv varför du behöver en VPN-tjänst. Om du är ute efter att avblockera hemsidor, fungerar en gratis VPN-tjänst fint, men är du orolig över din personliga integritet och säkerhet, bör du nog betala för deras uppgraderade version eller köpa en prenumeration på en högkvalitativ VPN-tjänst.

Hur man ställer in ett gratis VPN

 1. Gå till hemsidan för det VPN du vill ha klicka dig igenom
 2. Prenumerera och ladda ner den specifika VPN-klienten för din plattform
 3. Installera VPN:et på din enhet
 4. Kör applikationen och välj ditt föredragna protokoll
 5. Välj server-platsen du skulle vilja ansluta till
 6. Klart! Du förfalskade precis din plats

1. TunnelBear

Tunnelbear är ett Kanadabaserat VPN med flera plattformar som erbjuder fantastiska tjänster med ett sinne för humor. Det är lätt att sätta upp och fungerar på Windows, Mac, OS, Android och IOS.

Med TunnelBears kostnadsfria abonnemang ”little” får du 500 Megabyte gratis data varje månad. Abonnemanget har en konkurrensfördel eftersom många andra VPN:er istället erbjuder en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti eller en begränsad testperiod. Innan vi glömmer av det, tweetar du om TunnelBear får du en extra GB.

För att få tillgång till dess premiumtjänster, behöver du uppgradera till deras ”Giant”-abonnemang som kostar 999SEK/månad eller deras ”Grizzly”-abonnemang som kostar så lite som 499 SEK/månad betalat årsvis.

Säkerhetsmässigt, är TunnelBear mycket bra med OpenVPN-protokoll, starkt AES-256 bit kryptering för data-lagring och SHA256 för data-verifiering.

VPN-tjänsten har servrar utspridda över 20 olika länder, däribland Storbritannien, USA, Kanada, Sverige, Frankrike, Brasilien, Singapore och Japan. Den Australien-baserade servern är reserverad för betalande användare.

Andra bra funktioner är ”the VigilantBear” (nödstopp) som stoppar all krypterade data från att läcka om VPN-anslutningen tappas och ”the GhostBear” (dolt läge) som är en ovärderlig funktion för att kringgå brandväggar.

En nackdel med TunnelBear är att de är baserade i Kanada, vilket är något att vara orolig över eftersom Kanada har strikta datalagringslagar.

 1. CyberGhost

CyberGhost är ett fantastiskt anonymiseringsverktyg som är baserat i Rumänien. VPN:ets populära gratis-tjänst är tillgänglig på Windows, Mac och Android. CyberGhost stödjer även Raspberry Pi, Linux och Chrome OS men de kräver manuell konfigurering. Det är lätt att få igång och har en användarvänlig klient.

CyberGhost är snabbt, pålitligt och erbjuder skydd mot personlig integritetsinvasion. VPN:et kan hjälpa dig att surfa anonymt på nätet och även förfalska din plats för att avblockera förbjudna sidor. De har en strikt policy mot att föra loggar och är baserade i Rumänien, ett land med strikta integritetsskyddslagar passar bra för din personliga integritet.

Med CyberGhost får du tillgång till över 830 servrar utspridda över 29 länder. VPN:et använder sig av OpenVPN-protokoll, en stark 256-bit kryptering för ditt dataskydd tillsammans med en 2048-bit RSA-nyckel för verifiering. De tillåter dessutom peer-to-peer fildelning.

Du kan enkelt uppgradera till deras premiumabonnemang för endast 600SEK månad betalat årsvis. Abonnemanget är fem gånger så snabbt jämfört med deras kostnadsfria och ger dig tillgång till över 600 servrar i 30 olika länder. De har även en premium plus-tjänst som kostar 1000SEK och erbjuder samtidig användning på upp till 5 enheter.

Några nackdelar är att deras gratis-tjänst har ett begränsat antal platser och har reklam inne i appen. Vi undrar fortfarande varför deras mest populära premium-abonnemang endast tillåter en anslutning.

Ett annat störande problem är CyberGhosts uppköp av det Israelbaserade Crossrider. Israel är känt för att utöva extrem övervakning.

Cyberghost VPN

 1. Express VPN

Express VPN är en ledande premium VPN-tjänst med en erkänd lista av meriter av att ha erbjudit högkvalitativa tjänster. Dock är det inte en helt gratis tjänst, de erbjuder en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti, vilket innebär att om du inte är nöjd med deras tjänst så får du dina pengar tillbaka på nolltid.

Express VPN har en detaljerad och väldesignad hemsida och en dedikerad användarvänlig VPN-klient med imponerande funktioner. VPN:et har otroligt höga hastigheter och finns tillgängligt till Windows, Mac, iOS, Android, routrar, Linux och spelkonsoler. Priserna för deras abonnemang börjar vid $8,32 per månad och alla med en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti.

Express VPN:s obegränsade bandbredd och superhöga hastigheter gör det möjligt för dig att streama dina favoritserier och -filmer i HD utan jobbigt buffrande. Med detta VPN kan du välja mellan 145 olika VPN-platser i 94 länder, vilket är perfekt för att komma åt platsbegränsat innehåll. Express VPN fungerar med Netflix och är en av få som lyckas ta sig förbi den kinesiska brandmuren.

Express VPN skyddar din data med militärklassade AES-265 krypteringen. De erbjuder UDP-OpenVPN-, TCP/UDP-, SSTP-, L2TP/IPsec- och PPTP-protokoll. Det som är fantastiskt är att VPN:et automatiskt kan välja VPN-protokoll åt dig eller så kan du göra det själv manuellt. Express VPN kör sin egen privata krypterade DNS på varje server, vilket gör dina anslutningar snabbare och säkrare.

Express VPN loggar aldrig din surfdata, tar emot Bitcoin och låter dig använda Tor för att surfa på Express VPN:s dolda .Onion sida. Framför allt, har Express VPN en mycket hyllad 5-stjärnig kundtjänst.

 1. hide.me

Ett imponerande VPN med bra prestanda och starkt skydd för din personliga integritet. VPN:et är ett dotterbolag till Malaysia-baserade Eventure Limited. Det är lätt att installera, konfigurera och använda. De har en aktiv community som kan visa sig vara värdefull för att lösa problem du kan komma att stöta på, oavsett vad problemet är. Kundtjänsten är också snabb och effektiv.

Med det kostnadsfria abonnemanget får du 2 GB data, vilket känns rimligt i jämförelse med CyberGhosts 500 MB. Du behöver inte lägga till ett bankkort eller överhuvudtaget registrera dig för att få tillgång till deras kostnadsfria abonnemang. Du får ett begränsat stöd av protokoll och endast två kan vara anslutna samtidigt.

Du kan få tillgång till över 30 platser med obegränsad bandbredd genom att uppgradera till deras plus-tjänst för 499SEK/månad eller deras premiumabonnemang för 999SEK/månad och även få obegränsat med dataöverföring, kunna ha fem anslutningar samtidigt och vidarebefordra portar.

VPN:et loggar ingenting så även om någon skulle be dem avslöja din surfaktivitet, så kommer de inte ha något att ge. Det använder sig av BitTorrent-klienten, och du kan få bäst resultat om du aktiverar port-vidarebefodran och binder din VPN-klient med deras egna SOCKS-proxy till VPN-anslutningen.

En nackdel är att, gratis-användares bandbredd begränsas då och då för att prioritera betalande kunder, vilket de kallar “best effort”-bandbredd.

 1. SurfEasy

SurfEasy är en kostnadsfri Kanada-baserad VPN-tjänst som är associerad med mjukvaruföretaget Opera. VPN:et hjälper dig att surfa anonymt, få tillgång till blockade streaming-tjänster och kringgå brandväggar. Det kostnadsfria abonnemanget erbjuder 500 MB av dataöverföring, men du kan få mer genom att rekommendera dem till din familj och dina vänner. De tillåter även upp till fem enheter i deras kostnadsfria abonnemang och platser i 16 länder.

SurfEasy stödjer Windows, Mac, OSX, Android, iPhone, iPad, Amazon, Opera och Chrome. De ger dig tillgång till över 1000 servrar i 28 olika länder. SurfEasy har en inbyggd Add Tracker Blocker Algorithm som förhindrar irriterande reklam från att följa efter dig online.

VPN:et skyddar användandet av torrents i deras Ultra-abonnemang genom att dölja din information utan att försämra din nedladdningshastighet. Med premiumabonnemangen “Total” och “Ultra” får du en sju-dagars pengarna tillbaka-garanti.

De har en policy som säger att de inte loggar något överhuvudtaget och de påstår bestämt att de inte lagrar den IP-adress du använder när du ansluter till deras tjänster och applikationer, hemsidor eller tjänster som du använder medan du är ansluten. Följande uttalande om deras integritets-policy gjorde oss dock lite oroliga.

“Det kan hända att vi samlar in och avslöjar personlig information, vilket inkluderar användardata, för statliga myndigheter och -agenturer, vilket inkluderar brottsbekämpande myndigheter, om de ber om det eller om det är i enlighet med ett domstolsbeslut, en stämning eller någon annan rättslig process, om det finns en övertygelse att en sådan insamling eller ett sådant avslöjande enligt lag krävs.”

Uttalandet kan också betyda att brottsbekämpande myndigheter inte behöver ett domstolsbeslut för att få tag på din data…

De saknar dessutom en hel del platser vilket kan resultera i stockning och låga hastigheter.

 1. Hotspot Shield

Hotspot Shield är en VPN-tjänst utvecklad av AnchorFree. Med detta VPN:et får du bekymmerslös webbsurfning, online-säkerhet och personlig integritet. Hotspot Shield är ett VPN på basnivå som erbjuder en obegränsad gratis VPN-tjänst för alla.

Gratis-användare blir dock bombarderade med reklam och innehålls-begränsningar. Du kan bli av med den irriterande reklamen genom att uppgradera till deras Elite-abonnemang. Abonnemanget har ett unikt livstidserbjudande på 10,999SEK, ett års-abonnemang för 599 SEK/månad, sex-månaders för 899SEK/månad och ett månads-abonnemang för 1299 SEK/månad.

Med Hotspot Shield får du tillgång till servrar i över 80 länder runt om i världen. USA är dock den förvalda platsen och för att ändra plats behöver du ett Elite-konto.

Hotspot Shield använder sig imponerande nog av OpenVPN-protokollet med AES-256 kryptering för dataskydd och SHA1-verifiering så väl som RSA-2048.

AnchorFree, ägaren av Hotspot Shield, är baserat i Kalifornien – USA vilket är lite oroväckande eftersom USA är medlemmar i underrättelsealliansen Five Eyes, har strikta datalagrings lagar och NSA:s närvaro.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close